Úloha bílkovin
Existují tři makroživiny: bílkoviny, sacharidy a tuky. Mimo jiné dodávají tělu energii v podobě kalorií.
Sacharidy jsou pro tělo primárním zdrojem energie a jsou ideální pro spalování při intenzivním cvičení.
Bílkovina je jednou z těchto tří makroživin, je nezbytná pro budování svalové hmoty a pro správné fungování našeho těla.
Jak nápoj Whey Protein připravit?
Smíchejte 150 ml vody a 2 lžíce prášku Whey Protein (tedy 30 g) v shakeru.
Dle potřeby můžete navýšit či snížit podíl vody.
30 vteřin řádně protřepejte a ochutnejte.
Pro ještě hustší konzistenci je možné Whey Protein smíchat s 150 ml mléka.
Po smíchání zkonzumujte shake do jedné hodiny.
Seznamte se s BCAA
Víte co se skrývá za těmito 4 písmeny?
Bílkoviny jsou sekvence aminokyselin. Existuje 20 různých aminokyselin, z toho 9 je esenciálních (tělo si je není schopno vytvořit samo a musíme je přijímat ve potravě). Mezi ně patří následující 3 aminokyseliny. Anglicky jsou nazývány jako Branched-Chain Amino Acids (BCAA) (AMK s rozvětveným řetězcem): leucin, isoleucin a valin.
Rozvětvené se nazývají kvůli svému tvaru. Proteiny se podílí na růstu svalů a regeneraci.
Co je Whey Protein?
Whey protein je syrovátkovým proteinem.
Rychle se vstřebává a stimuluje anabolismus (budování svalů), díky čemuž je perfektní během regenerace.
Proč konzumovat protein Whey v prášku?
Snáze dosáhnete své denní potřeby bílkovin. Zlepšíte udržení svalové hmoty po cvičení. Obměňujete zdroj bílkovin. Je to praktické (možnost vzít si to do posilovny nebo na pracoviště).
Výhody nového složení Whey Protein
21 g proteinu a 5,2 g BCAA na shaker vám pomůže dosáhnout výsledků. Nový nápoj Whey Protein je Made in France. Použití přírodních příchutí a molekul sladidel ze stévie, jihoamerické rostliny.
Krátký seznam ingrediencí a jednoduché složení
Snažili jsme se nabídnout protein s vyváženou chutí, která přetrvá.
Pokud jste zvyklí na proteinové prášky s umělými sladidly, může se vám náš nový syrovátkový protein na první pohled zdát méně výrazný.
Pokud chcete výraznější chuť, přidejte méně vody. Například 50 ml již představuje velký rozdíl, pokud jde o chuť.
Na základě provedených testů doporučujeme 150 ml na shaker.
Kvalita výroby a certifikace
Whey Protein je vyrobený ve Francii. 50 % primární složky pochází z Francie (bílkovina), 50 % z Nizozemí, Německa a Belgie. Certifikované výrobní místo IFS Food.
Realizace produktu v souladu se správnou výrobní praxí a zásadami a metodami systému pro rozbor rizika a kritických kontrolních bodů.
Normy ISO 26 000.
Fyzikálně-chemické, senzorické, mikrobiologické a toxikologické kontroly hotových výrobků: dodržování hygienických předpisů a zajištění kvality chuti.
Kdy konzumovat Whey Protein?
Pro regeneraci vypijte jeden shake 30 minut po sportu.
Po konzumaci vám doporučujeme shaker řádně vypláchnout.
Nápoj Whey Protein si tak můžete dopřát k snídani, či po tréninku.
Návod k použití
Součástí zdravého životního stylu je vedle pravidelné fyzické aktivity také pestrá a vyvážená strava.
V případě dlouhodobé konzumace (více než 6 až 8 týdnů) se poraďte se svým lékařem.
Výrobek nesmějí užívat osoby s onemocněním jater, těhotné ženy a děti do 14 let.
Uchovávejte mimo dosah dětí.
Obsah laktózy na 100 g
+/- 8,4 g.
Výživové hodnoty
Tabulka nutričních hodnot: na 100 g | na porci 30 g. Energie: 366 kcal | 110 kcal.
Energetické hodnoty: 1560 kJ | 468 kJ. Tuky: 3,7 g | 1,1 g,
z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g | 0,6 g. Sacharidy: 18 g | 5,4 g,
z toho cukry: 9,5 g | 2,9 g.
Bílkoviny: 69 g | 21 g. Sůl: 1,2 g | 0,36 g.