Jak jídlo připravit?
Otevřete sáček a přibližte oba okraje k sobě tak, aby se dotkly. Naplňte teplou vodou až do úrovně 5 (200 ml). Zamíchejte. Zavřete. Počkejte 8 minut, zamíchejte a konzumujte.
Množství vody můžete upravit podle své preference.
Z rehydratované směsi lze také vytvořit placky k opečení. To vy jste tu šéfkuchař!
Lyofilizace nebo dehydratace?
Tyto dva procesy jsou inspirovány přírodou. Aby bylo jídlo zakonzervováno a vydrželo déle, je zbaveno vody za pomoci sušení chladem nebo teplem.
Během lyofilizace je jídlo zbaveno vody přechodem z pevného (zmrazení) do plynného skupenství.
Dehydratace spočívá v sušení jídla při vysoké teplotě. Voda obsažená v jídle se při ní vypařuje.
Výhody pokrmu
Rehydratovaný pokrm připravený během 8 minut.
Složení i balení přizpůsobené outdoorovým sportovním aktivitám. Vyrobeno ve Francii.
Hmotnost a rozměry
Rehydrované: 320 g.
Dehydrované: 120 g.
Hmotnost sáčku: 12 g.
Rozměry sáčku: 17,5 × 18,5 × 6 cm.
Celková hmotnost: 132 g na sáček.
Baleno v ochranné atmosféře, po otevření ihned spotřebujte.
Potraviny nemohou být čerstvé donekonečna. Po nějakém čase se jejich kvalita sníží nebo se zkazí. Abychom tento proces kažení zbrzdili a uchovali čerstvost potravin po co nejdelší dobu, je do balení před zatavením přidán balicí plyn (dusík E941). Dusík je inertní, bez zápachu a ochrání před oxidací a zabrání vniku částic vlhkosti.
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty: 100 g | 120 g (= 1 porce).
Energetická hodnota: 1607 kJ – 383 kcal | 1928 kJ – 460 kcal.
Tuky: 10,0 g | 12,0 g,
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,2 g | 5,0 g.
Sacharidy: 48,0 g | 58,0 g,
z toho cukry: 8,5 g | 10,0 g
Vláknina: 13,0 g | 16,0 g.
Bílkoviny: 19,0 g | 23,0 g.
Sůl: 1,4 g | 1,7 g.