FOUGANZA

Kožená uzdečka 900 s anglickým nánosníkem pro koně a poníky

1 299 Kč
1 499 Kč -13%
*Od 3. 2. 2024 až do vyčerpání zásob
Kód : 8602698

Uzdečka navržená tak, aby netlačila na týl a hlavu koně a zajistila mu tak maximální pohodlí.

Pohodlná uzdečka, která díky anatomicky tvarovanému nátylníku a čelence, měkkému polstrování a zapínání přes podbradní žlábek snižuje tlak na hlavu koně.

Barva: Kaštanová

  • CS undefined
  • FS undefined

Získejte +129 bodů za nákup tohoto produktu  

    Naše služby:

    • Výměna a vrácení do 365 dní zdarma
    • Vyzvednutí na prodejně vždy zdarma
    • Doprava zdarma od 1700 Kč
      (nevztahuje se na produkty marketplace a nadrozměrné zásilky)

    Klíčové vlastnosti

    ANATOMICKÁ PŘIZPŮSOBIVOST

    Anatomický nátylník s můstkem snižuje tlak na týl a oblast kolem uší.

    ODOLNOST

    Odolná buvolí kůže podšitá hovězinou zajišťuje dlouhou životnost.

    Nižší podráždění pokožky

    Výztuhy na nejnamáhanějších místech: (nánosník, nátylník, přezky).

    Technické informace

    Design a koncepce

    Tuto uzdečku jsme navrhli tak, aby odpovídala anatomii koňské hlavy a současně odrážela dynamiku koně v pohybu. Její štíhlé napjaté linie jsou zdůrazněné kontrastním bílým prošíváním. Toto je první verze anatomické uzdečky 900, kterou nabízíme ve světle hnědé kůži s tmavě modrou podšívkou a v tmavě hnědé kůži s podšívkou stejné barvy.

    Anatomicky tvarovaný nátylník s můstkem

    Tlak na týl nemusí být způsobený jen nátylníkem uzdečky, ale také působením rukou jezdce, které se projevuje na lícnicích s nátylníkem spojených. Abychom tomuto tlaku předešli, navrhli jsme tvar nátylníku tak, aby vůbec do oblasti týlu a krčních obratlů nezasahoval – po obou stranách týlu jsou podložky z měkké pěny, které jsou spojené můstkem.

    Anatomický nátylník a čelenka

    Spodní část nátylníku je tvarovaná tak, aby netlačila zezadu na uši, kde je mnoho nervových zakončení a tlak v této oblasti tak často způsobuje nechtěné uvolnění huby. Ze stejného důvodu je čelenka připojena ke spodní části nátylníku co nejtenčím řemínkem a co nejvýše, aby netlačila na nervová zakončení nad skalní a spánkovou kostí.

    Anatomicky tvarované lícnice

    Lícnice uzdečky a nánosníku jsou spojené očkem, díky němuž se tlak působený pobídkami jezdce rozprostře mezi udidlo, týl a nánosník, a nikoli pouze mezi udidlo a týl.

    Anatomicky tvarovaný nánosník

    Nánosník je vybavený kroužky ve tvaru D, díky nimž je možné spodní část umístit správně podle tvaru hlavy každého koně. Podbradní řemínek může jezdec snadno odepnout či ji na uzdečce ponechat, podle svých potřeb.

    Zapínání přes podbradní žlábek

    Namísto běžného podhrdelníku jsme tuto uzdečku vybavili řemínkem, který vede přes podbradní žlábek, a umožňuje tak přizpůsobit umístění lícnic uzdečky a nánosníku hlavě koně. Je třeba jej lehce utáhnout. Jeho umístění také napomáhá oddálit lícnice od očí koně.

    Pohodlí koně

    Části uzdečky, které nejvíce tlačí na hlavu koně, jsou pro jeho větší pohodlí podloženy měkkou pěnou. Jde o nátylník se speciálním zřetelem na oblast týlu, čelenku a nánosník. Všechny přezky, které jsou v kontaktu s hlavou, jsou také podložené, aby nedocházelo k odírání pokožky koně pod přezkami.

    Kombinace s otěžemi

    Uzdečka je v prodeji bez otěží. Otěže 900 grip navržené speciálně k této uzdečce jsou k dostání v našich obchodech nebo na internetu. Jsou sladěné v drobných detailech, zpracováním a samozřejmě i barvou kůže.

    Velikosti:

    Tato uzdečka je dostupná ve 2 velikostech – Cob (CS) a Full (FS). Velikost CS je vhodná pro koně s malou hlavu a pro pony sekce D. Velikost FS vyhovuje většině jezdeckých koní. Díky velkému množství možností nastavení se může přizpůsobit většině koní středního a většího vzrůstu.

    Jak ověřit správné nastavení uzdečky?

    Správné nasazení uzdečky ověříte jednoduchým způsobem. Můžete prostrčit prst pod čelenku a ověřit, že není příliš utažená a netlačí na citlivé oblasti s nervovými zakončeními popsané výše. Poté můžete prostrčit prst pod nátylníkem za ušima a přesvědčit se, že příliš netlačí na ušní oblast. Při prvních použitích vždy kontrolujte, jestli není hlava koně po použití uzdečky někde odřená.

    Správně nastavený nánosník

    Nastavení nánosníku má velký vliv na uvolnění koně. Měl by být nastaven tak, abyste mohli prostrčit jeden prst mezi nánosníkem a hřbetem nosu koně, a dva prsty mezi nánosníkem a výběžkem jařmové kosti. Pokud si s jeho nastavením nejste jistí, zeptejte se na radu profesionála. Používání podpínacího řemínku není u všech koní nutné. Proto můžete podpínku od uzdečky 900 snadno odepnout.

    Doporučená údržba

    Aby vám uzdečka dlouho vydržela v perfektním stavu, doporučujeme ji pravidelně čistit houbičkou namočenou ve vlažné vodě s glycerinovým mýdlem. Poté můžete kožený materiál vyživit speciálním tukem, který nanášejte pomocí hadříku. Pokud se vám kůže zdá tvrdá a suchá, můžete ji ještě ošetřit hydratačním mlékem, které jí poskytne hloubkové vyživení.

    Koncepce a technologie výrobku

    Složení

    Hlavní materiál 100% Hověží kůže Vložka 100% Hověží kůže

    Pokyny k údržbě

    Perte v ruce

    Nebělte bělicími prostředky

    Nesušte v bubnové sušičce

    Nežehlete

    Nečistěte chemicky

    Více informací

    Objevte koženou uzdečku 900

    Obrázky

    Kožená uzdečka 900 s anglickým nánosníkem pro koně a poníky
    Kožená uzdečka 900 s anglickým nánosníkem pro koně a poníky
    Kožená uzdečka 900 s anglickým nánosníkem pro koně a poníky

    Hodnocení zákazníků

    Otázky a odpovědi