ARTENGO

Tenisová raketa TR930 Spin Pro 300 g černo-modrá

2 099 Kč
Kód : 8595970

Tenisová raketa z grafitu pro zkušené hráče na razantní údery.

Raketa TR930 Spin Pro váží 300 g a je vybavena inovativní technologií MPO. Zdůrazňuje rotaci odpalů a poskytuje vynikající stabilitu při dopadu míče.

Barva: Černá / Královská modrá

  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined
  • GRIP 4 undefined

Získejte +209 bodů za nákup tohoto produktu  

    Naše služby:

    • Výměna a vrácení do 365 dní zdarma
    • Vyzvednutí na prodejně vždy zdarma
    • Doprava zdarma od 1700 Kč
      (nevztahuje se na produkty marketplace a nadrozměrné zásilky)

    Klíčové vlastnosti

    TECHNICKÉ ÚDERY

    Technologie Spin Concept a ovladatelnost rakety usnadňují udělování rotací.

    VÝKON

    Tuhost a vysoká švihová hmotnost zvyšují razanci.

    STABILITA

    Technologie MPO nabízí kompromis mezi ovladatelností a stabilitou při odpalu.

    Ovladatelnost

    Raketa váží 300 g a technologie MPO jí dodává na ovladatelnosti.

    Technické informace

    Hmotnost (bez výpletu)

    300 gramů. Stejně jako vyvážení a délka má i hmotnost vliv na setrvačnost rakety, a tím i její ovladatelnost, stabilitu a schopnost přenášet energii úderu do míče (neboli razanci). Čím je raketa těžší, tím lépe přenáší energii do míče, ale bude také hůře ovladatelná. Naopak čím je lehčí, tím je ovladatelnější, ale rovněž hůře přenáší energii.

    Vyvážení (bez výpletu)

    31,5 cm. Vyvážení popisuje vzdálenost těžiště od spodní hrany rukojeti rakety. Měří se v cm. Čím je tato hodnota vyšší (tzn. raketa je vyvážená do hlavy), tím je raketa razantnější a stabilnější při dopadu, ale hůře ovladatelná. Naopak čím je tato hodnota nižší (a raketa je tzv. vyvážená do ruky), je raketa ovladatelnější, ale méně razantní a stabilní.

    Plocha výpletu

    645 cm². Plocha výpletu odpovídá ploše hlavy rakety v cm². Má dopad na toleranci chyb a razanci rakety. Čím je plocha výpletu vyšší, tím je raketa razantnější a tolerantnější, ale poskytuje horší pocit kontroly míče. Naopak čím je plocha výpletu menší, tím raketa poskytuje lepší pocit kontroly míče, ale je méně razantní a tolerantní.

    Tuhost

    72 Ra. Tato hodnota popisuje tuhost raketa, tzn. odpor proti deformaci při dopadu míče. Čím je raketa tužší (tj. hodnota RA vyšší), tím méně se při dopadu deformuje. Dochází tak k minimálním ztrátám energie při dopadu, která se pak díky výpletu přenáší do míče. Proto se často uvádí, že tužší rakety bývají razantnější.

    Švihová hmotnost (bez výpletu)

    SW = 285. Švihová hmotnost (neboli swingweight) popisuje zejména ovladatelnost rakety a její schopnost předávat energii míči (razanci). Čím je švihová hmotnost vyšší, tím je raketa razantnější, ale zároveň se hůře ovládá. Naopak čím je švihová hmotnost nižší, tím je raketa ovladatelnější, ale méně razantní. Má za výsledek velkou ztrátu hmotnosti, vyvážení a délky rakety.

    Výplet

    16 × 19. Výpletový vzorec popisuje počet podélných (svislých) strun × počet příčných (vodorovných) strun. Čím více strun ve výpletu je, tím je vzorec „uzavřenější“ a naopak. Čím je výpletový vzorec uzavřenější, tím lepší poskytuje pocit kontroly, ale zároveň nižší razanci nebo schopnost udělovat rotace. A naopak čím je otevřenější, tím lepší poskytuje razanci a schopnost udělovat rotace, ale zároveň nižší pocit kontroly míče.

    Délka

    69 cm. Jedná se o délku rakety od spodní hrany rukojeti až po vršek hlavy. Měří se v cm. Čím je raketa delší, tím vyšší razanci poskytuje, ale hůře se ovládá. Naopak čím kratší, tím ovladatelnější je, ale poskytuje nižší pocit razance.

    Technologie MPO

    MPO (Mass Polarization Optimization): technologie rozmístění hmoty uvnitř rakety, která přináší ideální kombinaci ovladatelnosti a stability při odpalu. Tato technologie rovněž přispívá ke snížení odchylek v hmotnosti a vyvážení raket o 40 %. Vlastnosti rakety se tak více blíží specifikacím a jsou vhodnější pro zamýšlené užití.

    Technologie Spin Concept

    Technologie „Spin concept technology“ zaručí, že výplet bude při odpalu pružnější a míčku se snadněji udělí rotace.

    HMC

    High Modulus Carbon, vysoce kvalitní grafit, dodává raketě tuhost.

    Koncepce a technologie výrobku

    Složení

    Výplet 55% Karbonové vlákno , 45% Epoxidová pryskyřice Racket handle 70% Ocel, 30% Polyethylen Grip 100% Polyuretan Bumper Grommet 100% Polyamid Racket String 100% Polyester Racket end cap 100% Polyamid

    RADY PRO SKLADOVÁNÍ

    Nevystavujte prudkým změnám teplot.

    TESTY

    Rakety jsou testovány v laboratoři i v praxi. Tato raketa byla testována stovky hodin našimi inženýry a následně technickými partnery a tenisovými kluby se státním osvědčením. Tato raketa byla vyvinuta ve spolupráci s technickými partnery značky Artengo a mnoha dalšími hráči vysoké úrovně.

    Obrázky

    Tenisová raketa TR930 Spin Pro 300 g černo-modrá
    Tenisová raketa TR930 Spin Pro 300 g černo-modrá
    Tenisová raketa TR930 Spin Pro 300 g černo-modrá
    Tenisová raketa TR930 Spin Pro 300 g černo-modrá

    VIDEO

    Hodnocení zákazníků

    Otázky a odpovědi