DREAMSCAPE

Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru

12 999 Kč
Kód : 8731383

Výkonný a všestranný splitboard na freeride pro všechny pokročilé snowboardisty, kteří milují zimní turistiku.

Chtěli jsme nabídku rozšířit o pořádný splitboard, který by se při sjezdu podobal freeridovým prknům a zároveň by pro jeho ovládání nebylo třeba mít stehna jako Schwarzenegger.

Barva: Bílá / Červená

  • 151cm undefined
  • 163cm Wide undefined

Získejte +1299 bodů za nákup tohoto produktu  

    Naše služby:

    • Výměna a vrácení do 365 dní zdarma
    • Vyzvednutí na prodejně vždy zdarma
    • Doprava zdarma od 1700 Kč
      (nevztahuje se na produkty marketplace a nadrozměrné zásilky)

    Klíčové vlastnosti

    UNIVERZÁLNÍ VYUŽITÍ

    30 % sjezdovky, 70 % mimo sjezdovky, 0 % snowpark.

    Ovladatelnost

    Střední tuhost: nabízí přilnavost a snadné vykrajování středních oblouků.

    Vztlak

    Vynikající vztlak (dlouhý rocker, inserty se setbackem 35 mm).

    ODOLNOST

    Nose a tail s výztuhami z nerezové oceli.

    ANATOMICKÁ PŘIZPŮSOBIVOST

    151 cm: 155–170 cm. 157 cm: 169–177 cm. Délka 163 cm: 176–190 cm.

    KOMPATIBILITA

    Pásy na splitboard jsou řezané na míru. Snadná manipulace (nalepování).

    TOLERANCE

    dobrý kompromis mezi přilnavostí a tolerancí vůči chybám.

    KVALITA SKLUZU

    Vysoce kvalitní sintrovaná skluznice PEHD zaručuje vynikající kvalitu skluzu.

    Technické informace

    Technické parametry

    Sintrovaná skluznice. Dřevěné jádro (topol, 20 mm). Počet insertů: 2×12 (vázání) + 2×5 (pro další prvky vázání). SMĚROVÉ
    Setback: 35 mm
    Velikost: 151 cm
    Šířka špičky: 288 mm / Šířka středu: 242 mm / Šířka patky: 274 mm (rádius 7,9 m). Doporučená rozteč: 530 mm.
    Velikost: 157 cm
    Šířka špičky: 297 mm / Šířka středu: 252 mm / Šířka patky: 284 mm (rádius 8,5 m). Doporučená rozteč: 560 mm.
    Velikost: 163 cm
    Šířka špičky: 305 mm / Šířka středu: 260 mm / Šířka patky: 292 mm (rádius 9,2 m).

    Jakou vybrat velikost?

    Obecně pro splitboardy platí, že by měly být o 15 a 20 cm menší, než kolik měříte.
    _ menší prkno (kratší o 20 až 25 cm) bude při stoupání lehčí a při sjezdu ovladatelnější. Jízda na něm bude snadnější. _ větší prkno (kratší o 15–10 cm) bude stabilnější ve vyšších rychlostech a bude mít lepší vztlak v prašanu.
    151 cm (50-70 kg) => výška postavy 156–163 cm
    157 cm (65-80 kg) => výška postavy 162–169 cm
    163 cm (75-95 kg) => výška postavy 167–174 cm

    Typ terénu / použití

    Chtěli jsme nabídku rozšířit o pořádný splitboard, který by se při sjezdu podobal freeridovým prknům a zároveň by pro jeho ovládání nebylo třeba mít stehna jako Schwarzenegger. Při stoupání je na nohou lehký (3,25 kg + 0,52 kg pásy) a na sněhu dobře drží i na prudkých svazích. Při sjezdu má dobrý vztlak, neboří se a snadno se ovládá i mezi smrčky.
    Je vhodný pro všechny pokročilé snowboardist(k)y.

    Snowboard „directional“

    Prkno má tvar – shape – zvaný „directional“ (směrový). Znamená to, že je u snowboardu rozlišená špička a patka, není symetrický. Zadní část snowboardu je o něco užší než jeho přední část a vázání, stejně jako kontaktní body se sněhem, je posunuto mírně dozadu (setback). Tvar directional poskytuje dobrou přilnavost při zatáčení, umožňuje dobrou kontrolu trajektorie a snadný výjezd z oblouku.

    Klasické + Rocker

    Snowboard s klasickým prohnutím je pružný, má dobrou přilnavost na každém typu sněhu, poskytuje vysokou dynamiku při jízdě z hrany na hranu a usnadňuje výjezd z oblouku. Zahnutí rocker a kontaktní body se sněhem zajišťují snadnou ovladatelnost snowboardu. Rocker s delší a zvednutou špičkou umožňuje snadnou jízdu v prašanu.

    Střední a univerzální flex (6/10)

    Flex je podélná tuhost prkna. Flex prkna Split 500 je 6/10, tedy střední, univerzální flex. Zajišťuje dobrou ovladatelnost prkna v řezaném oblouku, ale také toleranci při chybách na hraně.

    Setback 35 mm

    Setback znamená, že body kontaktu prkna se sněhem nejsou stejně vzdálené od středu prkna, ale jsou posunuty více dozadu. Vázání je tedy rovněž posunuto o stejnou vzdálenost směrem k patce. 35mm setback => tvar klasického directional snowboardu.
    Snowboard dobře drží v oblouku a díky tomu, že je těžiště posunuto do zadní části a špička se přirozeně zvedá, umožňuje pohodlnou jízdu v prašanu.

    Kvalita skluzu extrudované skluznice

    Skluznice jsou vyráběny z polyetylenu (PE) , existují však 2 odlišné způsoby výroby: extrudovaná skluznice z polyethylenu s nižší hustotou, sintrovaná skluznice z polyethylenu s vyšší hustotou (méně otvorů, více PE). Sintrované skluznice jsou kvalitnější, takový Rolls Royce mezi skluznicemi. Na takové skluznici je kluz opravdu exkluzivní.

    Jaké zvolit vázání?

    Na splitboard Decathlon pasuje jakékoliv splitboardové vázání, počet i umístění insertů je u všech značek stejný.
    Je kompatibilní i se sadou Voilé splitboard (interface, co se montuje mezi splitboard a tradiční snowboardové vázání, výrazně snižuje náklady).

    4 testovaná vázání (1/2)

    Při testování jsme vyzkoušeli čtveřici vázání, kterou můžeme vřele doporučit:
    Union - Expedition: velmi snadno se montuje/nastavuje; snadné přepínání mezi režimem stoupání a sjezdu; při jízdě se pocit velmi blíží pocitu jízdy s klasickým vázáním; stoupací hrazdička má jen jednu pozici.
    SparkR&D - Arc T1: velmi lehké; snadné přepínání mezi režimem stoupání a sjezdu; méně bytelné šroubky.
    Karakoram - Connect reccon: velmi odolné; snadné přepínání mezi režimem stoupání a sjezdu; těžší.

    4 testovaná vázání (2/2)

    Plum Feyan Carbon: velmi lehké, kvalitně vyrobené, příjemně tuhé. Páčka, kterou se střídají režimy stoupání/klesání, je trochu tužší.

    Testovali jsme také sadu Kit Voilé, která vám umožní začít na splitboardu s jakýmkoliv vázáním (kromě toho speciálního splitboardového!), což výrazně snižuje prvotní náklady. Vázání je pak položené o něco výš, je také trochu těžší, ale pořád je to lepší než na sněžnicích.

    Co dělat, když je potřeba pásy ke splitboardu vyměnit?

    Můžete si pořídit 130mm pásy od Decathlonu, kód 8521279. Mezi háčkem pásu a kovovou deskou splitboardu na patce je malý prostor, ale při malém napětí gumičky zůstane vše na svém místě.

    Co dělat, když se háčky Union lehce uvolní?

    Pokud je mezi oběma „lyžemi“ splitboardu nějaká vůle (prosvítá světlo), není to nic vážného. To se jen lehce uvolnily háčky Union a my prodáváme verzi, u které to jde snadno spravit. Stačí si vzít křížový šroubovák PZ2 a uvolnit 8 šroubků, které drží 4 kovové háčky Union, obě lyže splitu k sobě znovu přiložit nacvaknout háčky Union na oba konce (zkontrolujte, že obě lyže lícují), 8 šroubků opět dotáhnout.

    Co dělat, když se háčky Union lehce uvolní? (2/2)

    Pokud zjistíte, že háčky Union, které se nacházejí na špičkách splitbouardu, se zacvakávají příliš snadno, nebo že už se nezacvaknou vůbec, je potřeba je dotáhnout. V případě, že nebudou dotaženy, mohou se při sjezdu rozpojit, což způsobí oddělení obou špiček „lyží.“ Začnou se pohybovat nezávisle na sobě, takže jejich „řízení“ se tím značně ztíží.

    Jak připravit splitboard na stoupání?

    Sundejte vázání, vycvakněte dva háčky na koncích, vyměňte pozici „lyží“ (pravou dejte nalevo, levou napravo) tak, aby se při stoupání háčky navzájem nedotýkaly, nalepte pásy, vraťte vázání (Pozor: přezky vázání musejí být na vnější straně, jinak se při chůzi budou dotýkat).

    Jak připravit splitboard na sjezd?

    Sundejte vázání, nenaneste si na něj sníh, sundejte pásy a nalepte je na mřížku, aby se neušpinily, očistěte od sněhu všechny háčky, pucky i dva 2 plastové klipy, jinak bude těžší splitboard sestavit dohromady a mohla by vzniknout příliš velká vůle na háčky, vraťte dva plastové klipy a zkontrolujte, že obě „lyže“ lícují, vraťte vázání (Pozor: přezky musejí směřovat na vnější stranu), nastavte spoiler do pozice pro sjezd.

    Doporučené hole

    Doporučujeme hole Forclaz MT 500. Jsou velmi skladné (složené měří 36 cm) a vejdou se do drtivé většiny lyžařských/snowboardových či skialpinistických batohů. Při sjezdu je mnohem praktičtější, když vám pak z batohu nic nečouhá ven.
    Nezapomeňte si ale dokoupit široké talířky (2 zimní talířky na turistické hole).

    Doporučené snowboardové boty

    Existují i speciální boty na splitboard, které mají větší rozsah pohybu zejména dozadu, aby se dal prodloužit krok při stoupání.
    Ale bohatě postačí i klasické boty na snowboard, jen by neměly být příliš tuhé a v ideálním případě by mělo být utahování na nártu a na holeni rozdělené.
    Z naší nabídky snowboardových bot můžeme na splitboard doporučit:
    Pánské: All Road 500 / Endzone 500. Dámské: Serenity 500 / Endzone 500.

    Obal na snowboard

    Abyste si splitboard nepoškodili při transportu (nebo nepoškodili potahy v autě), doporučujeme pro skladování a přepravu používat některý z obalů na snowboard z naší nabídky.

    Hmotnost bez vázání

    151 cm: 3,00 kg +/- 6%,
    157 cm: 3,25 kg +/- 6%,
    163 cm: 3,40 kg +/- 6%

    Koncepce a technologie výrobku

    Složení

    Deska 40% Epoxidová pryskyřice , 30% Dřevo, 25% Skelné vlákno , 5% Nerezová ocel

    RADY PRO SKLADOVÁNÍ

    Na konci dne vysušte hrany, abyste zabránili vzniku rzi. Voskujte po každých pěti použitích. Přes léto chraňte před sluncem. Vázání můžete ponechat na desce snowboardu.

    TESTY

    Všechny výrobky Dreamscape od Decathlonu určené na snowboard se testují v reálných podmínkách přímo na svahu. Ve sněhu, v mrazu, zkrátka za všech podmínek, s nimiž se lze na sjezdovce, v prašanu nebo ve snowparku setkat. Týmy vývojářů, produktoví manažeři a návrháři se starají o to, aby výrobky odpovídaly skutečným potřebám sportovců.

    Obrázky

    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru
    Splitboard set: prkno splitboard pro dospělé + pásy řezané na míru

    VIDEO

    Hodnocení zákazníků

    Otázky a odpovědi