TSL

Sněžnice s malým rámem Symbioz Access modré

4 299 Kč
Kód : 8528315

Vhodné pro milovníky zimní turistiky ke snadné a přirozené chůzi.

Dobrá přilnavost sněžnic Symbioz Access díky strukturovanému rámu, drapák s 8 hroty. Určené pro milovníky zimní turistiky ke snadné a zcela přirozené chůzi.

Barva: Světle petrolejová

Online objednávka

Rezervace na prodejně - bezplatné vyzvednutí od 1 h

Získejte +429 bodů za nákup tohoto produktu  

    Naše služby:

    • Výměna a vrácení do 365 dní zdarma
    • Vyzvednutí na prodejně vždy zdarma
    • Doprava zdarma od 1700 Kč
      (nevztahuje se na produkty marketplace a nadrozměrné zásilky)

    Klíčové vlastnosti

    PŘILNAVOST

    1 přední drapák a 8 hrotů.

    ANATOMICKÁ PŘIZPŮSOBIVOST

    Velikost S: 52,5 × 19 cm; 30 až 80 kg, velikost 37 až 44.

    DRŽENÍ NA TĚLE

    Utažení vpředu na přezku. Utažení na patě (ráčnové přezky).

    MOŽNOST NASTAVENÍ

    Lock Adjustment: paměťový systém nastavení velikosti.

    SNADNÉ POUŽITÍ

    Zvedání paty Easy Ascent je součástí do vázání. Poskytuje pohodlí při výstupu.

    Technické informace

    Jak správně používat sněžnice?

    Před nazutím: sněžnice je jedna levá a jedna pravá, ujistěte se, že si je nasazujete správně. Navede vás piktogram na rámu sněžnice. Nastavení: správné nastavení a utažení sněžnic je důležité pro bezpečnou chůzi. 1) Noha musí doléhat k zarážce (přední i zadní), aby bylo zaručené optimální zpevnění. 2) Popruhy nebo přezky (v závislosti na modelu) musejí být maximálně utažené.

    Výběr sněžnic dle vaší hmotnosti

    Sněžnice se standardně vybírají dle váhy uživatele (ke které příp. připočtěte i váhu batohu). Jedině tak se nebudete propadat příliš hluboko. Jedná se o tzv. vztlak, příp. nadnášivost. Sněžnice se vyrábí v několika velikostech a provedeních, aby co nejlépe odpovídaly různým požadavkům jejich uživatelů. Naše doporučení:
    hmotnost 15–50 kg: dětský model; 40–80 kg: malý až střední rám; 60–120 kg: velký rám.

    Podpatěnka pro snazší chůzi

    Doporučujeme si pořídit sněžnice s podpatěnkou, která výrazně usnadňuje stoupání a chůze je tak mnohem pohodlnější. Podpatěnka je pohyblivá a slouží ke zvýšení opory pro patu. Používá se při stoupáních a na příkrých svazích, kde vlastně zmenší sklon, proto je chůze méně namáhavá a tedy energeticky méně náročná.

    Hole pro větší stabilitu

    Pro větší stabilitu doporučujeme při chůzi na sněžnicích používat hole. Zejména pokud plánujete túru do zvlněného terénu (stoupání, klesání...) nebo v prašanu, ve kterém je chůze obecně mnohem náročnější. Pokud máte na výběr mezi několika velikostmi talířků, zvolte určitě tu větší, hole se pak nebudou zapichovat tak hluboko do sněhu.

    Na sněžnice zvolte prodyšné oblečení

    Často máme tendenci se na turistiku zasněženým terénem obléci moc, protože se bojíme, že nám bude zima. Navíc na sněžnicích se člověk rychle zpotí. Ale vyzkoušejte raději pravidlo 3 vrstev. Díky vrstvení oblečení se pak dá lépe regulovat hřejivost dle aktuální námahy: když je vám teplo, nějakou vrstvu si sundejte, a znovu oblékněte, až když se udělá chladněji nebo si uděláte pauzu. Když je vám moc teplo, potíte se příliš a oblečení vlhne a rychleji se pak ochladí, jakmile se námaha sníží.

    Pravidlo 3 vrstev oblečení

    Na zimní turistiku, či jakoukoliv jinou aktivitu v zimě, doporučujeme dodržovat pravidlo tří vrstev:

    1. vrstva: funkční spodní prádlo odvádí vlhkost od pokožky, aby zůstala suchá.
    2. vrstva: musí být hřejivá a zároveň odvádět pot (fleecová mikina, svetr).
    3. vrstva: musí ochránit před vnějšími vlivy jakými jsou déšť, sníh a vítr.
    Oblečení by mělo být prodyšné, aby se mohla odpařovat vlhkost.

    Jak se na sněžnice obout?

    Na sněžnice potřebujete vyšší hřejivou obuv, která je zároveň nepromokavá i prodyšná. Upřednostněte také boty s přilnavou podrážkou, která se hodí na úseky, po kterých nemůžete jít na sněžnicích (např. po parkovišti, pokud je málo sněhu apod.).

    Nezapomínejte na BEZPEČNOST!

    Pokud se vydáváte do volného terénu, pořiďte si mapy, kompas a/nebo GPS a také nezapomeňte na lavinový vyhledávač, lopatu a lavinovou sondu. Tato „svatá trojice“ vám může zachránit život v případě zavalení lavinou, příp. můžete vy někomu zachránit život tím, že jej rychle z laviny vyhrabete. Nezapomeňte si před odchodem také zopakovat zásady bezpečného pohybu v horách.

    Oprava a servis

    Jako vývojáři a milovníci přírody klademe důraz na to, aby naše výrobky byly produkovány udržitelným způsobem. Proto jsou navrženy tak, aby je bylo možné opravit.
    Náhradní díly (hroty, přezky...) jsou k dostání v servisech na prodejnách Decathlon. Pokud budete mít se sněžnicemi nějaký problém, nechte si je na prodejně zkontrolovat.

    Záruka

    Na tento výrobek se vztahuje dvouletá záruka od data prodeje uvedeného na účtence. Poškozený výrobek v záruční lhůtě zdarma vyměníme za nový. Záruka se vztahuje na všechny vady výrobku, s výjimkou vad vzniklých běžným opotřebením nebo způsobených nestandardním zacházením.

    Hmotnost

    1.72 kg

    Koncepce a technologie výrobku

    Pokyny pro uživatele

    Nejsou určeny na alpinismus a na ledovcové túry.

    Pokyny k údržbě

    Po použití opláchněte čistou vodou.. Sušte na suchém a odvětraném místě.

    Hodnocení zákazníků