Testování
Izotermickou dózu jsme laboratorně testovali dle normy EN 12546-1 při okolní teplotě 20 °C a zcela naplněnou. Teplota obsahu klesla z 95 na 50 °C (teplota, při které jsou pokrmy stále vnímané jako dostatečně teplé) za 16 hodin.
Rady pro plnění dózy
Nádobu naplňte horkou vodou a počkejte 5 minut. Poté vodu vylijte a do nádoby dejte teplé potraviny. Dózu uzavřete.
Čím je více naplněná, tím má lepší izotermické vlastnosti.
Jak funguje izotermický výrobek?
Používáme technologii dvou nerezových stěn, mezi kterými je vakuum. Proto nemůže docházet k tepelné výměně ani kondukcí, ani konvekcí. Aby nedocházelo ani k výměně tepla sáláním, je vnější strana vnitřní stěny opatřena tenkou vrstvou mědi. Izolaci uzávěru zajišťuje vnitřní výplň z expandovaného polystyrenu.
Technické vlastnosti
Praktický pomocník 2 v 1. V horní části je velkorysý prostor o objemu 0,8 l na přílohy a zeleninu. V dolní části pak 0,4 l ideální na bílkoviny.
Praktická rukojeť, abyste si mohli vzít dózu všude s sebou, a elastický pásek pro uložení příborů. Nedávejte do mikrovlnné trouby.
Rady k údržbě
Výrobek je možné mýt v myčce na nádobí (víko + hlavní část). Dejte si pozor, abyste neztratili těsnění uzávěru. Sušte s otevřeným uzávěrem. Těsnění i poutko je možné sundat a výrobek tak vyčistit naprosto dokonale.
První použití
Před prvním použitím výrobek třikrát vypláchněte čistou vodou.
Materiál a předpisy
Naše výrobky a materiály jsou v souladu s platnými normami pro kontakt s potravinami. V souladu s platnou právní úpravou neobsahují bisfenol A. Tělo je vyrobené z nerezu 18/8 (304), který je certifikovaný jako zcela bezpečný pro styk s potravinami. Uzávěr je z polypropylenu odolného vůči vysokým teplotám i nárazům. Těsnění a poutko jsou ze silikonu, materiálu, který má velmi dlouhou životnost.
Praktické tipy
Do dózy můžete kromě horkých potravin umístit také vychlazené potraviny. Co může děti (a dospělé) motivovat uprostřed túry lépe, než lžička vynikající zmrzliny?
Dózu můžete používat i jako jogurtovač. Převařte mléko, nechte ho vystydnout na asi 43 °C (teplé, ale ne horké) a poté jej nalijte do dózy a přidejte lžičku jogurtu. Dózu zavřete a nechte přes noc odstát (po dobu 6–10 h).
Vývoj výrobků: naše know-how
Vývojové centrum značky Quechua se nachází ve francouzském městě Passy na úbočí masivu Mont Blanc.
Díky této jedinečné poloze se zde mohou členové našich vývojových týmů (návrháři, produktoví manažeři, inženýři...) setkávat přímo s milovníky outdoorových sportů. Je to skvělý způsob, jak s využitím veškerého našeho know-how navrhovat výrobky na turistiku, které budou maximálně funkční.