Izotermické vlastnosti
Chladicí lunch box jsme laboratorně testovali dle normy EN 12546-2 při okolní teplotě 32 °C, bez chladicí vložky a naplněný z poloviny svého obsahu. Původní teplota obsahu byla 5 °C (teplota potravin po vytažení z lednice), na 15 °C vystoupala po 2 hodinách.
Když bylo v chladicím boxu 300 g ledu, čas pro změnu z 5 na 15 °C (ve stejných vnějších podmínkách) se prodloužil na 4 hodiny.
Jak optimalizovat vlastnosti chladicího boxu
Pokud chcete potraviny udržet v chladu déle, přidejte do jednotlivých přihrádek chladicí vložky. Před odjezdem na výlet také můžete celý lunch box uložit do ledničky.
Čím je více naplněný, tím má lepší izotermické vlastnosti.
Ecodesign díky 2 technologiím
Na izolaci využíváme materiál z recyklovaného polyesteru, čímž omezujeme využívání materiálů pocházejících z ropy. Zároveň však zachováváme všechny technické vlastnosti materiálu.
Abychom snížili spotřebu vody a dopad na životní prostředí, využíváme nové postupy barvení. Vnitřní látka je nebarvená. Látky (vnější) barvíme hromadně, kdy se barevné pigmenty integrují do vláken již při jejich výrobě.