BTWIN

Dětské 10" odrážedlo Runride 500 černo-béžové

1 799 Kč
Kód : 8576517

Jste připraveni hrát si s rovnováhou a naučit se bezpečně brzdit? Naše 10" odrážedlo s brzdou je vhodné pro děti od 2 let (85 cm).

Má nízký rám pro snadné nasedání, brzdu Stop Easy přizpůsobenou dětským rukám, kuličková ložiska zajišťující účinný pohyb vpřed a opěrky na nohy, aby se každý mohl učit svým tempem.

Barva: Černá / Slunečnicová žlutá / Hnědočervená

10"
Online objednávka

Rezervace na prodejně - bezplatné vyzvednutí od 1 h

Získejte +179 bodů za nákup tohoto produktu  

Naše služby:

  • Výměna a vrácení do 365 dní zdarma
  • Vyzvednutí na prodejně vždy zdarma
  • Doprava zdarma od 1700 Kč
    (nevztahuje se na produkty marketplace a nadrozměrné zásilky)

Klíčové vlastnosti

SNADNÉ UČENÍ

Nízká hmotnost (3,4 kg), nízký rám pro snadné nasedání, opěrky na nohy.

KONTROLA BRZDĚNÍ

Snadné a přesné brzdění: V-Brake brzda, páčka Stop Easy.

Jízdní vlastnosti

Kuličková ložiska pro delší dojezd při každém odrazu.

ANATOMICKÁ PŘIZPŮSOBIVOST

Široké rozpětí nastavení výšky sedla (11 cm). Nastavitelná výška řídítek.

SNADNÉ POUŽITÍ

Plná pěnová neprorazitelná kola. Nastavení sedla bez nářadí (rychloupínák).

Technické informace

Jak přispívá odrážedlo k psychomotorickému vývoji dítěte?

Pohyb, učení a hraní jsou základní předpoklady správného psychomotorického vývoje dítěte. Při jízdě na odrážedle díte rozvíjí svou rovnováhu, orientaci v prostoru a koordinaci pohybů, a navíc si užije spoustu zábavy.

Náš hlavní cíl: snadné začátky

Každý díl tohoto odrážedla navrhl tým značky Btwin.
Nízký rám usnadňuje dítěti nasedání a sesedání a navíc mu usnadňuje překonávání překážek (obrubníků apod.). Opěrky na nohy vyzývají dítě ke zvednutí nohou ze země, a tím pomáhají rozvíjet jeho rovnováhu. Jsou umístěné na stejném místě jako šlapky na kole, aby si dítě osvojilo správnou polohu nohou pro budoucí šlapání. Sedlo je vzadu mírně zvednuté, aby se dítě mohlo při jízdě pořádně opřít a účinně se odrážet.

Dají se řídítka protáčet?

Rozhodli jsme se ponechat úhel otáčení řídítek dostatečně velký na to, aby bylo možné s nimi pořádně manévrovat. Nicméně přední kolo se při přílišném otočení řídítek zastaví o rám, takže je není možné úplně protočit. Díky tomu má dítě možnost bezpečně rozvíjet své ovládání kola.

Hravý design

Chtěli jsme potěšit oči dětí i rodičů, proto odrážedlo nabízíme v několika barevných kombinacích vycházejících z městského a sportovního stylu. Všimli jste si obrázků na rámu? Každý model je ozdoben jinými symboly, které jistě přitáhnou pozornost malých objevitelů. Víme, že v tomto věku jsou všechny detaily důležité!

Hmotnost

Odrážedlo Runride 500 váží 3,4 kg. Je o něco těžší než model Runride 100, protože má brzdu a jeho kola jsou opatřená ložisky.

Inovace Stop Easy: patentovaný systém brzd vyvinutý pro děti

Hlavní výhodou našich brzdových páček „Stop Easy“ je jejich tvar přizpůsobený dětským rukám, díky němuž se dětem snadno používají. Páčky jsou umístěny tak, že umožňují snadné a intuitivní brzdění. S těmito inovativními brzdovými páčkami má dítě o 30 % větší sílu brzdění, než s klasickými brzdami. Tato inovace značky Btwin už potěšila mnoho dětí i jejich rodičů.

Brzdy jako u kol pro dospělé

Odrážedlo jsme vybavili V-Brake brzdou s malými hliníkovými čelistmi. Přizpůsobili jsme ji pro použití na odrážedle, takže jsme šroub posunuli dozadu, aby se nemohl dostat do kontaktu s nohama dítěte. Špalíky mají rýhy, které zapadají do drážek v plastovém ráfku, což zaručuje optimální úroveň brzdění. Mírný hluk při tření špalíků o ráfek svědčí o účinném brzdění.

10" kola

Kola mají velikost 10", mají plastové ráfky a plné pláště z EVA pěny „hybridního“ typu (na všechny cesty). Co byste měli vědět:
Okraje pěnového kola jsou méně pravidelné, někdy působí dojmem „skutečného“ kola. Ale tím nejsou! Pro správné nastavení brzdy stačí rozložit destičky o něco více než na kole s běžnými koly.

Proč jsou důležitá ložiska v kolech?

Princip odrážedla spočívá v tom, že se dítě odráží nohama a pak při jízdě udržuje rovnováhu. Důležitou roli hrají kvalitní ložiska v kolech, protože díky nim se může odrážedlo více rozjet a dítě může zvednout nohy ze země a vyvažovat rovnováhu. Naše odrážedlo 500 patří mezi nejlepší modely své kategorie na trhu. Kola mají kuličková ložiska, vyhlášená svou účinností.

Důležitý detail: možnost nastavení výšky sedla a řídítek

Aby odrážedlo vydrželo dítěti déle s ergonomií přizpůsobenou jeho proporcím, zvětšili jsme rozpětí pro nastavení sedla na 11 cm.
Minimální výška sedla: 30,2 cm. Maximální výška sedla: 41,2 cm.
Děti, které s jízdou na odrážedle začínají, by měly mít sedlo zhruba ve výšce rozkroku, aby bezpečně dosáhly nohama na zem. Výšku řídítek je také možné zvýšit až o 8 cm.
Minimální výška řídítek: 43,5 cm.
Maximální výška řídítek: 51,5 cm.

Technický popis materiálů

Rám: ocel. Řídítka: ocel, délka 390 mm, průměr 19 mm.
Gripy: polymer SEBS, délka 90 mm.
Sedlovka: ocel, délka 218 mm, průměr 22,2 mm. Sedlo: polypropylenová pěna, délka 195 mm, šířka 124 mm.
Ráfky: plast. Pláště: EVA pěna, velikost 10".
Ložiska: kuličková ložiska. Brzda: páčka Stop Easy, čelisťová V-Brake.

Montáž s nářadím nebo bez nářadí?

Mysleli jsme i na rodiče. Velikost sedla se snadno nastaví bez nářadí díky rychloupínacímu systému. Výška řídítek se nastavuje pomocí inbusového klíče č. 5.
Kola je možné odmontovat pomocí dvou inbusů č. 5.
Tyto klíče jsou v balení s odrážedlem.

Jak odrážedla testujeme?

Všechny modely našich odrážedel testujeme v laboratoři. Provádíme testy v souladu s požadavky normy pro hračky EN-71, ale také testy ověřující odolnost výrobku a účinnost brzdění. Následně odrážedla testujeme i při praktickém použití v terénu, abychom se ujistili, že odpovídají zadávacím podmínkám a všemu, co od nich očekávají děti... a rodiče!

Obsah balení

Balení obsahuje rozložené odrážedlo (rám, kola, řídítka a sedlo) a nářadí nezbytné k montáži a nastavení velikosti. Součástí je také návod, v němž je postup montáže podrobně vysvětlený. Postačí chvilka a váš malý jezdec bude moci vyrazit! Rozměry balení: šířka 133 mm, výška 286 mm, hloubka 600 mm.

Bezpečná jízda

Dopravní předpisy zakazují používání hraček na veřejných komunikacích. Začínající cyklisté proto musejí jezdit po chodnících. Pro jejich bezpečnost také důrazně doporučujeme používání ochranných doplňků (helmy a chráničů)!

Kompatibilita s doplňky

Na tento model můžete přidat doplňky určené k montáži na řídítka o průměru 19 mm. Můžete využít i popruh na přenos, tašku na odrážedlo a stojánek na odrážedlo.

Údržba a oprava odrážedla

Abyste odrážedlo mohli využívat co nejdéle, nabízíme kompletní sadu náhradních dílů k jeho opravě či údržbě.

Země výroby

Odrážedlo Runride 500 bylo vyrobené v Itálii.

Záruka

Doživotní záruka na rám, představec a řídítka. Díly a práce: 2 roky.

Koncepce a technologie výrobku

Složení

Rám 100% Ocel

RADY PRO SKLADOVÁNÍ

Skladujte na suchém místě mimo dosah slunečního záření.

Pokyny pro uživatele

Nepoužívejte na veřejných komunikacích. Max. nosnost 20 kg.

Návod k použití

Více informací o tomto výrobku naleznete ZDE

Hodnocení zákazníků

Otázky a odpovědi