Režimy vaření
Gril je univerzální výrobek, lze použít jako: - tradiční gril, můžete si připravit ty nejlepší grilované pokrmy. - vařič, na gril můžete postavit hrnce a pánve, které jsou odolné vůči plamenům. - ohniště, můžete s ním vykouzlit krásné vzpomínky u táboráku!
Obsah balení
1 rám s nohami | 1 nádoba na popel | 1 rošt na vaření | 1 rukojeť, která se nerozpaluje („studená“) | 1 víko | 1 rošt na uhlíky | 1 kartonový úložný obal
Návod k použití viz manuál
Před každým použitím se ujistěte, že jste na místě, kde je povoleno rozdělávání ohně a grilování. Gril vždy umístěte minimálně 5 m od nejbližšího stanu či obydlí. Nepoužívejte v uzavřených prostorech.
Při používání:
- Gril se při použití hodně rozpálí, nedotýkejte se ho dokud zcela nevychladne nebo použijte vhodné rukavice. - Plameny mohou šlehat nad výrobek. Pokud je větrno, dávejte pozor, plameny budou větší a silnější.
Jak ugrilovat chutný pokrm
Jakmile se žhavé uhlíky rozhoří, položte na ně rošt a nechte ho 2 minuty nahřívat. Nesmí se dotýkat žhavých uhlíků. S grilem manipulujte pouze pomocí studené rukojeti.
Pomocí nějakého grilovacího náčiní položte na mřížku věci na ugrilování. Plameny by neměly přijít do kontaktu s potravinami. Pokud se plameny potravin dotýkají, na chvíli mřížku odstraňte z ohně.
Grilované potraviny často otáčejte. Po upečení nechte jídlo odpočívat ve víku přikrytém alobalem.
Skladování
Po použití zůstane gril opravdu dlouho teplý. Ujistěte si, že oheň opravdu vyhasl, ideálně uhlíky přelijte vodou, celý proces vyhasínání a chladnutí to urychlí. Gril sundejte a vyprázdněte nádobu na popel. Jakmile bude gril studený, můžete jej uložit do krabice na uskladnění / transport.
Rady k údržbě
Po skončení grilování, když je gril ještě horký, jej očistěte drátěným kartáčem.
Po použití můžete gril umýt horkou mýdlovou vodou. Houbičkou a/nebo speciálním kartáčem odstraňte všechny odolné nečistoty, zejména mastnotu. Před uložením nechte dokonale uschnout. Výrobek je z nerezové oceli, takže se nemusíte bát, že se objeví rez.